aminkan doa saya ^^

2012: FINISHED MY MASTER BY MAY 2012

Monday, 26 November 2012

cerita itu part 2

aahhh.. kusut.. kalut.. ribut sungguh hidup aku sekarang ni.. tapi apa-apa pon aku redha dengan ujian tuhan untuk kami kali ini..

dimana mahu sambung ya? hmmmm.. ok.. selepas landing di KB.. hmmm..

***********************************************************************

mata papa yang lega selepas nampak aku kat pintu ketibaan memang tak akan aku lupakan. pelukan papa yang melepaskan beban perasaan dia selama 46 hari kat Mekah memang akan aku kenang sampai bila-bila..

hati aku yang luluh dan rapuh melihat tangisan mama yang ditolak papa dengan wheelchair, dengan kaki kanan yang berbalut sampai ke lutut akan aku rakam dalam kanvas kepala aku sampai bila-bila.. tangisan mama dengan kalimat, "Long, mama dah tak boleh jalan...."

kau rasa? aku speechless seketika.. dengan senyuman kelat aku bagitau, " it's ok ma.. at least mama da selamat sampai untuk jumpa kami kembali.."

sepatutnya lepas landing terus pegi hospital, tapi mama nak balik rumah dulu.. takpe.. kami faham perasaan dia yang dah lama tinggalkan rumah dan kalau pegi hospital entahkan bila baru boleh menjenguk teratak kami balik.

make it short, kami bertolak ke hospital lepas Asar.. menunggu dalam ER dengan macam-macam ragam manusia memang bukan pengalaman yang seronok.. after scanning and hours of waiting, finally pakar tulang decided that mama have to get warded malam tu jugak.. operation untuk buang semua sel2 dan tisu2 yang rosak was scheduled next morning...

mama menangis-nangis tak nak warded malam tu.. dia nak balik rumah malam tu jugak.. untuk pertama kali dalam hidup aku... aku menangis depan mama dan papa aku.. air mata yang selalunya berjaya aku tahan dah tak terempang lagi... kami fikirkan hanya yang terbaik untuk mama.. kami tak mau kuman2 kat kaki mama terus menguyah daging2 mama dengan lebih dalam dan lebih banyak lagi.. cukup sampai lutut tu.. dan kami harap hanya sampai situ sahaja... tapi...

aku yang mula2 sekali tewas dengan tangisan mama... tak mampu aku tengok dan dengar mama merayu2 tak nak warded malam tu.. dengan berat hati, dengan air mata aku cakap,

aku   :ok ma.. kalau mama tak nak warded malam ni, mama janji... 1st thing 1st esok adalah datang ER
          balik!
mama : mama janji.. esok pagi2 kita datang ER.. tapi untuk malam ni saja.. tolonglah mama
aku    : no!! bukan warded je.. kalau Dr. kata esok operate, mama kena operate esok jugak.. kalau mama    
            nak balik malam ni kena ikut syarat2 ni, kalau tak, malam ni warded!!

mama pandang aku dengan air mata bergenang..

aku    :janji ma?

perlahan-lahan mama angguk dan melegakan hati kami semua..

finally around 10 pm mama sign surat yang Dr tak akan bertanggungjawab terhadap apa2 yang jadi kat dia malam tu sebab Dr da suruh mama warded but then she refused.huhuhu

ralat;
aku bukan nak salahkan Dr2 pelatih kat ER tu.. tapi mereka buat aku terkilan.. mereka kerumun mama macam lalat hurung taik... aku tau mereka excited dapat case malam tu, esok boleh tengok operation n learn something.. tapi aku rasa mereka semua patut jaga attitude dan perasaan patient n family.. boleh kau borak2 n gelak2 sambil tengok x ray mak aku??? it's not professional babe.. u should learn ethics!!! 

Sunday, 25 November 2012

kisah 'itu'... part 1

ok... mari kita mulakan kisah yang memang sedih bagi aku.. tapi mungkin tak memberi makna bagi sesetengah orang... sila tekan ikon [X] kat atas tu kalau rasa dah bosan dengar  baca apa yang aku akan cite ni ek?

aku macam dah hilang kata-kata untuk bercerita.. tak tau dari mana nak dimulakan.. hmmm.. mungkin aku   perlu mulakan dengan perjalanan enchik ayahanda dan puan bonda sebelum diorang berangkat pergi mekah?

see?? kami menghantar ayahanda dan bonda dengan senyuman... dengan bonda yang masih mampu berdiri di atas kaki sendiri..

tak pernah aku sangka.. kami akan sambut kepulangan mereka dengan tangisan.. dengan bonda yang ditolak keluar oleh ayahanda dengan wheelchair !!!

kami tak pernah minta.. tapi kami terima ujian dari tuhan ini dengan redha... 

**********************************************************************************

lokasi : mekah

kisah 1:
papa called and informed that mama got hipo because a Dr. from hospital x had changed the insulin usually used by mama.. mama got warded.

kisah 2:
papa called to inform that mama can't do melontar because mama dah tak larat nak bangun.. however, papa managed to melontar on behalf of mama.


kisah 3:
mama pengsan dalam perjalanan pergi ke masjid

kisah 4:
mama called and crying hard to inform that she's in the hospital

kisah 5:
papa called to inform that he had to sleep in the hospital for almost a week to look after for mama... 

kau rasa aku cukup kuat untuk terima semua berita dari hujung dunia sebelah lagi mengenai kedua-dua orang yang paling aku sayang dalam dunia ni? kau letakkan kau dalam situasi aku, kemudian baru kau jawab apa soalan aku tadi... 

**************************************************************************************

lokasi: malaysia

sepatutnya aku ambil mama dan papa aku kat KLIA malam tu.. tapi mama n papa tak nak aku ambil diorang.. diorang minta aku dan adik-adik yang lain tunggu diorang di KB.

8.30 pm  [10/11/12]

papa called to inform that they have arrived.. and that was a BIG SHOCKED.. u know why? because the flight should land at 9.15 pm..

lagi mengejutkan sebab papa bagitau mama was unconcious from DUBAI (!!!!) to KL !!!!!!

an ambulance was waiting at the departure and they aren't allowed to go out until about 10.00 pm!!!!

*************************************************************************************

aku rasa cukup dulu untuk kali ni.. aku dah habis kata-kata.. semoga aku kuat untuk tulis kisah ini part 2..







Thursday, 22 November 2012

dugaan tuhan

berlari ke sana sini.. 2 minggu yang panjang.. 2 minggu yang menduga fizikal, mental dan iman..
hari ini.. aku kembali ke meja ini.. dengan perasaan yang tertinggal di desa.. dengan akal yang masih separuh berjalan dek kepenatan fizikal dan mental..

tuhan.. kirimkan kami kekuatan dan kesabaran..

p/s: nanti kepala otak da center aku akan cite tentang kejadian 'itu'..

Saturday, 3 November 2012

:')

Aku melangkah ke sini dengan harapan yang lebih tinggi dari gunung Everest.. Aku menjejak kembali tempat ini dengan kerinduan dan senyuman.. Aku menyusur semula jalan-jalan indah kehidupan di sini seperti suatu masa dulu.. Penuh dengan sokongan, semangat dan senyuman kawan-kawan...

Sejujurnya kenangan itu sangat indah untuk dikenang, tapi tak mungkin akan berulang... Berjumpa dengan orang-orang yang sama di tempat yang sama pada masa yang berbeza tak kan menjanjikan kebahagiaan yang serupa.. Time did change people.. and it changes A LOT..

Sekarang, aku cuma bertahan dengan segala upaya yang aku ada.. Bersabar dengan semua kerenah dan dengan penuh harapan, aku dah tak sabar-sabar lagi nak berambus dari sini.. Cukuplah penderitaan ini sampai di sini... Aku tak akan minta semua ini berulang lagi... aminn...

Wednesday, 31 October 2012

raya aku mungkin tak sama dengan raya kamu

kerana aku kena berkorban hati dan perasaan di hari raya korban yang mulia ini.. tuhan.. kirimkan aku kesabaran dan ketabahanMu..

dulu aku pernah janji.. dalam blog ni aku nak kurangkan meratap-ratap, mengadu nasib kat sini..tapi malangnya aku memang lemah dan aku kena terima aku memang lemah..


papa selalu pesan, "SETIAP KALI ORANG BUAT jahat KAT KITA,  CUBA INGAT SEMUA BENDA baik YANG DIA BUAT KAT KITA".. easy said than done, rite.. cuba kau buat apa yang papa aku cakap ni setiap kali tahap kau memuncak-muncak menahan marah.. di masa syaitan sedang menari-nari di tepi telinga kau.. kalau kau rasa itu senang, memang aku tabik kat kau!! sumpahh!!! sebab aku sendiri tak mampu nak buat apa yang papa aku selalu buat.. papa aku manusia paling baik dan paling sabar dalam pandangan mata aku.. sebab aku tak mampu nak maafkan dan lupakan semua kesalahan orang dengan aku apatah lagi dengan keluarga aku.. apa yang aku mampu buat sekarang adalah berSABAR :'(

what else?

berita buruk di aidiladha ke-2 adalah ujian terbesar untuk kami sekeluarga... sekarang mama kat hospital kat MEKAH.. penat aku tahan air mata aku depan adik-adik aku.. cuba sabarkan mereka sedangkan aku sendiri sedang meraung dalam hati...  masih mampu tersenyum depan kawan-kawan... dengar tangisan mama dari jauh dan aku tak mampu buat apa-apa selain berdoa dan menangis dalam hati adalah sangat perit, tahu?


Friday, 19 October 2012

3 minggu

habis leeee...

sob3..

after this, all fault is my fault


ALLAH, tolong aku ...

Thursday, 18 October 2012

padan muka!!!

adoyaaiiiii.. aku da xtau dah nak buat apa.. nak gelak ke nak nanges


nak sign punya pasal.. tak pasal-pasal esok kena jadi driver.. kalau awal-awal bulan aku takde la kisah sangat.. ni duit aku tinggal cukup-cukup makan je... nak kena g airport.. huhuhu.. harap2 bayar la duit minyak ...

aku bukan berkira pon sebenarnya..tapi sebab poket aku dah lagi nipis dari kulit bawang ni la yang buat aku kena berpikir panjang.. hahaha..

tapi, dah kau yang create masalah ni laili.. kau la yang memang patut selesaikan 


padan muka!!! haha

Wednesday, 17 October 2012

testing.. testingg..

kui..kuii..kuii..









dah lama cari.. akhirnya jumpak jugak



runtun.. kelabu (?) =b

memandang dunia dari satu sudut yang tak pernah aku pandang selama ni memang banyak mengajar aku..membuka mata aku..

aku kesiankan hidup orang tu, orang ni.. lagi kesian dengan hidup aku, masa depan aku.. simpati berterabur di sana sini.. yang selalunya membuatkan aku bersyukur dengan kehidupan aku yang kelabu ni..

cuma satu yang tak berubah sejak dulu.. aku yakin TUHAN CAMPAK SEMUA UJIAN HANYA JIKA KITA MAMPU SURVIVE.. cuma kadang-kadang aku lelah dan letih dengan ujian..

ye aku lemah.. aku tau tu...


Tuesday, 16 October 2012

loser

apa perasaan kau apabila satu hari kau bangkit dari tidur dan rasa semua orang pandang kau macam
[L] [O][S][E][R]?? memang terpampang besar-besar atas dahi kau dan kau tak  boleh tanggalkan at least sampai saat ni?

teruk bukan??

itulah apa yang aku rasa... (at least untuk sampai saat ni).. bukan sedikit aku persoalkan takdir aku.. bukannya aku tak cuba perbetulkan balik apa yang berlaku.. tapi yang semakin bertambah adalah penyesalan dalam diri aku...

dulu aku selalu rasa aku adalah orang yang terkuat antara semua.. walaupun aku bukanlah gagah perkasa, tapi aku sentiasa cuba buktikan apa pandangan orang pada aku adalah salah.. semakin keji pandangan orang pada aku, makin aku kuat dan bersemangat.. tapi sekarang.. semakin keji dan jelik pandangan-pandangan orang terhadap aku, semakin keji dan jelik jugalah pandangan aku terhadap diri aku sendiri (faktor usia mungkin -___-" hahhaaa.. not funny, ok?! )


bukan tak pernah aku larikan diri dari masalah aku.. yang tu selalu aku buat.. tapi jarang-jarang jugak aku cuba selesaikan masalah aku.. masalahnya ialah semakin aku cuba selesaikan, semakin banyak masalah yang timbul... kau rasa, aku akan makin kuat ke dengan benda-benda yang tak sudah-sudah ni?

aku pernah sampai satu tahap yang aku tak nak jumpa sesiapa.. aku hanya nak meratap depan tuhan dan harapkan keajaiban muncul... kau ingat tuhan nak tolong aku kalau aku buat macam tu??? jangan harap la, kawan... tuhan dah kata, "aku tak akan menolong hamba-hambaku selagi mereka tak berusaha" ! kau nak tau apa yang jadi lepas aku dah sampai tahap puas meratap-ratap dan merayu dengan tuhan?? dengan tiba-tiba DIA campakkan semangat dalam diri aku dan masa tu lah aku cuba untuk bertatih memahami asbab-asbab dan mula redha dengan takdir yang tertulis untuk aku.. sedikit demi sedikit.. dan yaaa!!! akhirnya aku jatuh kembali.. aku tahu.. mungkin aku bukan hamba yang terbaik..


aku juga pernah tiba pada satu kemuncak yang aku dah malas nak fikirkan apa yang bakal terjadi pada masa depan.. masa depan yang makin jerebu pada pandangan aku.. aku lari kehulu kehilir.. dari satu hujung dunia ke hujung dunia yang sebelah lagi.. sampai aku penat.. dan satu hari, tuhan kirimkan aku satu lagi ilham," masalah tak akan selesai sampai bila-bila selagi kau tak cuba selesaikannya.. kau jangan risau kau tak ada masalah, sebab masalah memang AKAN SENTIASA MENCARI KAU!" .. dan dari situ, aku cuba bangkit dari rebah.. dengan pandangan mata orang-orang sekeliling yang semakin jengkel dengan aku.. kau ingat macamana aku nak berhadapan dengan semua mata-mata tu? pasti nya aku tersenyum.. dengan hati yang semakin bengkak dan bernanah menahan tangisan yang tak sudah-sudah..

aku sedar.. aku tak boleh pentingkan diri aku sendiri.. aku ada maruah yang perlu aku jaga... kemana-mana aku pergi, walaupun aku tak mahu palitkan arang ke muka mereka... aku terkadang lupa... aku membawa nama baik keluarga aku.. ayah aku terutamanya... setiap kali mengisi borang yang mempalit tahi ke muka aku, setiap kali itu aku akan menangis.. kerana aku terpaksa bawa bersama.. nama ayah aku yang tak bersalah :'((

aku tahu tak semua yang faham dan tak kurang yang akan salahkan aku balik..tapi, aku tak kan salahkan semua orang.. sebab tak semua dapat rasa apa yang aku rasa sekarang.. tak semua akan faham... tapi aku tahu, DIA sedang mengajar aku.. aku je yang selalu alpa...


Monday, 15 October 2012

rasa yang terpaksa ditelan

terkadang disebalik yang berlaku memang ada hikmah yang tersembunyi.. yang belum terzahir dek mata kasar pandangan manusia yang kerdil ini..

dicelah-celah kehidupan yang kadang gelap, kadang cerah tapi selalunya kelabu ini, rasanya perlukan tongkat untuk berjalan.. perlukan cahaya untuk membantu penglihatan dan perlunya dahan untuk berpaut.. segala keluh-kesah umpama tak larat nak ditelan sendiri lagi.. terkadang terpaksa menampal senyum setiap kali mendengar aduan adik-adik.. tapi hati yang rasa ingin meraung setiap kali menadah telinga terpaksa ditahan dan hanya mampu berkata, "sabar.."

air mata yang terempang itu hanya pecah bila sendirian.. jarang-jarang dihadapan teman-teman bila rasa diri dah tak terdaya.. terfikir juga seperti meludah ke langit, jatuh ke muka sendiri.. tapi kesakitan ini terkadang sudah tidak tertahan..


Tuesday, 11 September 2012

another bad news

uhuk3.... sob3...

got bad news today...
dunno what to feel..dunno what to do... sob3...

kalau saya kerja part time utk divert stress ni agak2 bleh x? -___-"

Thursday, 26 July 2012

blame the hormone =b

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..

nak kawen....
nak kawen...
nak kawen..



nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..



nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..



nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..





nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..



nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..



nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..

nak anak comel macam mia sara nasuha..
nak anak comel macam mia sara nasuha..


















AMINNNNN   :)

kata-katakan doa.. lagi-lagi di bulan ramadhan yang mulia ni ^^ hehehe












Tuesday, 24 July 2012

dulu

selalu cakap..
kalau dah bawak purse girlie2 tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah start nak pakai skirt-mekirt tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah pandai bawak handbeg tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah rasa nak belajar main masak2 tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah gedik2 nak try make up tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah reti masak nasik manual tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau pink itu sudah cantik di mata, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau tetiba nak bershawl bagai, nk ikut trend segala, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau dah reti nak usha2 wedges n high heels tu,TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU
kalau  dah boleh touch up sikit2 tu, TANDANYA TAK LAMA LAGI NAK KAWEN LA TU


tapiiii






































tanda2 tinggal TANDA2 je la.. sume tanda2 dah ada, tp calon takde lagi.. cano eh jang? -_-" hahhaa =b






hmmmm =b

Thursday, 19 July 2012

muahahaaa

aku kenal kau dah cukup lama..
cukup lama sampai boleh baca semua tindak tanduk kau..
boleh ramal apa kau akan buat dalam situasi2 tertentu...

sekarang aku nak gelak sebab
memang apa yang aku assume
memang kau buat
hahahhaaa


tapi
aku kecewa dengan kau
sebab apa yang aku expect  buat
kau MEMANG buat..




on top of that
aku kesal sebab
walaupun aku tau aku bodoh
aku masih mengharap
shoot me!!!

Monday, 16 July 2012

jatuh

paling bawah...
paling sakit..
















sampai



























malas berfikir untuk bangun -_______________-"

Wednesday, 4 July 2012

rasa macam nak sujud syukur

tapi kang ada orang nampak plak dalam lab ni..
boleh menimbulkan fitnah plak :b huahuahuaaa


lepas kes siram air atas board tu (which is now board tu CONFIRM ROSAK -___-" ), maka aku pon dengan gigihnya belajar balik pakai board aku yang kecik tu...sob3..padan muka..dulu berlagak sebab ada benda senang, malas nak belajar benda susah.. my  baddddd -________-" hohoho...

benarlah.. SESUNGGUHNYA TUHAN TAK TURUNKAN UJIAN UNTUK JADIKAN MANUSIA MAKIN BODOH. thanks a lot to cero.. walaupun awak tak penah tau..tapi karya awak banyak jadi sumber inspirasi saya.. tuhan maha tahu semuanya :)

3 hari menggodak dengan psiko dalam diri sendiri ayat kat atas tu.. hampir-hampir nak give up tapi aku tak bagi diri aku give up.. masih berusaha memahami masalah-masalah walaupun bila makin belajar rasa macam makin bodoh je -_____-"

tapi alhamdulillah.. tuhan tak kan membiarkan hambaNya keseorangan... hari ni macam dah nampak hasil...tapi masih ada sejuta masalah dan beribu langkah lagi yang perlu diambil..



doakan aku....

Monday, 2 July 2012

minggu yang sebok

aku mulakan dengan tragedi aku jirus air panas atas board aku tu..
yang membuatkan sume masalah mula timbul..
minggu ni nak

  1. setelkan masalah yang aku timbulkan
  2. nak amik reading dari sume benda-benda yang baru sampai
  3. nak calibrate sume-sume benda yang baru sampai
  4. nak setelkan writing aku
  5. nak lari-lari selit masa handle kem budak-budak kat kolej
perrrgghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! boleh kuruih kalo mcm ni sejak 2 taun lepas :b hahahaa

kekuatan aku sekarang ni hanya ini: TUHAN TAK TURUNKAN UJIAN UNTUK JADIKAN MANUSIA MAKIN BODOH!!!

Sunday, 1 July 2012

nanges lagi

menangis sampai bengkak mata...
lagi...



perjuangan kali ni..
memang banyak air mata aku tumpah..
tapi hanya segelintir yang tahu..
dengan strangers..
awak hanya nampak senyum gelak saya..
tapi pada yang betul-betul kenal saya..
awak akan tahu, betapa buruknya saya kalau dah start meraung :'(


housemet baru terkejut dengar ada orang melalak malam-malam buta,
"apsal ni..laili histeria ke?"



rasa macam nak tergelak dengar soalan tu..
tapi tengah nanges mana boleh gelak :b

Saturday, 30 June 2012

sob...sob...sob

tertumpahkan AIR PANAS atas ELECTRICAL BOARD













hasilnya












takuitnyaaa... mintak-mintak takde pape laaa.. :'( huhuhu

Friday, 29 June 2012

alhamdulillah

sindrom2 org bz..

  1. baca blog laju2
  2. bukak blog wajib je...(itu pon macam no.1) -selalu sempat nk berblogwalking bagai -__-"
  3. fb bukak pagi kejap je..pastu tak sempat bukak dah.. malam penat gile sampai tak larat nak bukak fb
  4. bangun pagi-pagi buta (read:5 AM) n trus teringat kat projek
  5. muntah-muntah SETIAP pagi

alhamdulillah.. at least aku tau aku memang buat keje -___-"

Thursday, 28 June 2012

DISASTER!!!!!!!!!!!!!

oh no!!!!!!!!!!!!!!
hari ni barang-barang sampai...
alhamdulillah...



tapi...
sebab kecuaian diri sendiri
kerana sepatah perkataan
aku rasa
AKU DA SILAP ORDER SENSOR
mampos!!!! -________________-"
takutnya nak menghadapi hari ni..
huhuhuu




p/s: ALLAH tolong aku!!!!!!!

Tuesday, 26 June 2012

burning the midnight oil

sob3...
padan muka..
esok da janji dengan supplier
nak jumpa kol 11 pagi
so kena gerak dari uni kol 10 pagi...

nak tunjuk program
nak terus run just incase ada apa-apa masalah yang boleh terus setel kat situ
kira nanti da  balik uni tak yah la nak pening-pening kepala sangat kann..
niat da suci murni dah ni..


MASALAHNYAAAAAA....
yang pegi merayau sampai kol 9 MALAM tadi
SAPE SURUH???
buat la kau keje sorang-sorang dengan mata suku &  otak da suku tido-tido ayam...




BOOOOO!!!!
PADAN MUKAAA!!!!! 
BOOOO!!!
sob3 :'( xde sape nak layan...BOOOOOO!!!


Thursday, 14 June 2012

Tuesday, 12 June 2012

nakkkk

da lama mengidam ni...
da lama pendam dalam handset...
sape nak bagi? (',~) 
ekekeee





dapat yang ni memang kompem terus "YES, I DO " je..tak banyak cakap dah =b hehe


saya tunggu


orang yang macam ni...




sumber: muka_buku
tapi tak penah lagi saya jumpa...
wujud lagi ke orang macam ni sekarang?
hmmm....

p/s: lelaki zaman sekarang tak semacho dulu..ajak couple through sms je. tak pun chat fb...  ada lagi ke orang yang berani bersemuka cakap depan-depan dan terus mintak izin dengan mak bapak? kalau ada saya nak 1!!!! =b ekekeke.. just my 2 cent.. no hurt feelings =b

Monday, 11 June 2012

errkk

rasa nak nanges n nervous..
nak nanges tak tau pasai pa..
yang nervous tu tau la pasai pa -_-"

Friday, 1 June 2012

xde tajuk lg =b

uploaded this 


in FB last night...

it's a true story actually... have to consider again either to publish here..or FB..but..errr...
don't have the strength to publish it in FB since it's a true story... n maybe the other person might see it.. we're in a BIG fight... really BIG that it takes almost 2 years and still counting -_-"

my best friend told me that it's not worth it.. but being me.. that stubborn girl who won't listen to anybody until she get hurts BADLY -_-" yeahhh...my bad!!

Monday, 28 May 2012

when the bell rings

received a call last night....

kawan: weehhh...laili... aku nak mintak tolong kau sikit ni
aku     : apehal pulak ni (gelak-gelak)
kawan: aku takut la... aku risau kalau-kalau kawan aku murtad.. huhuu... sekarang ni banyak betol dia  
             question aku pasal agama.. aku ni tak la baik sangat.. tolong aku wehh.. kalau dia tanya aku.. apa
             aku nak jawab ni?
aku     : (dalam hati) ALLAH....  kenapa aku yang Kau pilih untuk menjawab semua ini?



Tuesday, 22 May 2012

dear me.. please stop nagging

and kept asking this and that from HIM.
HE gave u almost everything that u need..
just ask the strength to face the test



u're not good enough dear... not enough.. sob2...

Thursday, 17 May 2012

deng!!!! (bajet sopan ke? =b haaahaha)

APSAL AKU DAH TAK INGAT CANE NAK CONNECT MENATANG NI KE PC? DAH 3 HARI TRY STILL TAK DAPAT-DAPAT.. AKU MAKAN SEMUT KE TIAP-TIAP HARI SKANG NI??? ARRGGGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!

don't put urself in the others shoes.. coz u might not comfortable with it -_-"

tgh pujuk-pujuk semangat nak buat kerja..
tengah gigih CUBA setelkan masalah...
tiba-tiba;

- : akak da isi ke borang extend?
+: dah. -?
-: dah jugak.. ntah la akak
+: nape plak ni..huhuhuu
-: kadang-kadang saya rasa nak berenti je... dah tak larat
+: (dalam hati) oh nooooo!!!! -_-" ~aku respek dia kotttt.. bleh dia cakap macam tu...huhuhu =(( ~
    (bagitau dia) JANGANNNN!!! kalau - buat macam tu.. akak pon resign gak...hahaaa (motiff sgt.. kau
     ingat kau awek dia ke nak main ugut-ugut macam tu =b hahaha)

see??? that's why i always tell people.. grasses will ALWAYS look greener on the other side.. (sisi baik aku cakap: sebab tuhan dah atur semua ikut kemampuan hamba dia... ) {sisi jahat aku cakap: aku nak jugakkkkk compare dgn org -_-" astaghfirullahalazim }

Monday, 14 May 2012

kenyataan hidup

hidup ni... kadang-kadang (or should i say SELALUNYA)

apa yang kita paling nak tu lah yang kita takkan dapat...
mungkin kita perlu belajar menerima
apa yang tuhan dah sediakan untuk kita
mengikut kemampuan kita..
bukan mengikut keperluan orang lain...


pemandangan dari 'tempat kerja'... yang datang ikut mood sesuka hati -_-"


terjumpa ini dengan tiba-tiba.. i believe HE talks... n this is why i believe it... HE talks not in the same way we (people) communicate because HE is the GOD.. MR. KNOW-IT-ALL ^^

Thursday, 10 May 2012

diri yang keliru

aku ni... walaupun orang tengok aku gelak2 x ingat dunia.. ke hulu-hilir xde tujuan.. muka relax kadang xde perasaan.. mulut becok xreti nk berenti nk bercakap.. tp sebenarnya.. deep inside... aku memang org y totally different dgn apa yang orang2 pandang aku...

sebesar mana gelak aku setiap hari.. besar lagi aku punya rapuh, lemah, lemas jiwa aku.. macamana aku ke hulu-hilir takde tujuan.. macam tu jugak aku terkial-kial cari identiti aku.. sape aku sebenarnya... apa yang aku nak? setiap kali aku pasang 'topeng' muka takde perasaan tu lah masanya.. perasaan aku sebenarnya sedang bertsunami kat dalam.. masa aku tengah becok cong-ceng-cong-ceng  tu laah... hati aku sedang senyap dan kesunyian. ye.... aku kadang-kadang... memang totally different dengan apa yang orang pandang aku..

ada masanya aku rasa nak tunjuk je sape sebenarnya budak(ke? =b ekeke)   diri aku yang sebenar... seseorang yang selama ni bersembunyi di sebalik lemak-lemak aku yang makin bertambah ni =b .. yup.. kadang-kadang memang cik leli yang tersembunyi tu keluar.. apa yang aku nampak.. muka awkward orang-orang sekeliling aku.... muka yang "apa masalah kau tiba-tiba macam ni laili?" perlu ke aku cakap... "aku bukan tiba-tiba macam ni.. sebab aku MEMANG SEBENARNYA MACAM NI.. dan... aku  bukan hari ni je dalam masalah.. hari-hari hidup yang aku lalui.. bermula dari bukak mata...sampai pejam mata balik.. hari-hari yang aku lalui adalah masalah bagi aku... cuma aku malas dah nak mengadu dengan manusia... sebab aku tak pernah jumpa jawapan.. sebab tu sekarang.. aku jarang bercerita"

hari tu balik kampung.. orang-orang sekeliling sibuk tanya.. (tapi orang sekeliling tu bukan parents aku, bukan adik beradik aku) .... "bila nk kawen?", "apsal kak long tak kawen lagi?." "anak mak cik yang sebaya kak long tu dah ada anak sorang"...

nak je aku jerit kat telinga sorang-sorang.."KORANG INGAT AKU NI TAK NAK KAWEN KE?? KALAU SEMUDAH BELI GULA KAT KEDAI.. TAK DE LA RAMAI SANGAT POMPUAN KAT MALAYSIA NI YANG TAK KAWEN LAGI!!!"


tapi tu semua aku jerit di sebalik lemak-lemak aku la.. tak nak la aku dengan 1 family aku nanti kena cop 'budak kurang ajar' atau 'mak bapak yang tak reti nak ajar anak'..

aku percaya dengan janji tuhan dan aku masih berpegang dengan janji DIA... tapi kadang-kadang manusia sekeliling ni memang... entah la... aku tak tau nak kata apa dah...

aarrgghhh... malas la aku nak membebel panjang-panjang... make it short.. aku pon nk kisah aku berakhir (ke bermula? =b ) macam dia ^^ <3



amin.. amin.. aminnn :) xsalah kalau aku nak berangan dan berdoa, kan? (',~)

Wednesday, 11 April 2012

memang dah xde keje sgt ke? =b

video
oohh... ni video dalam tren dari perlis ke kl ari tu...

see.... dekat je kepala saya dengan bumbung tren kan? -_-"

pujuk diri


video
sumber: tiub-awak

memilih??

nak denial mcm mana lagi...
dah tuhan pon memang bagi kuasa untuk memilih..
of kos akan pilih..
nak tak nak...
tak sikit, banyak..
memang kena pilih..


sebab kau dah jumpa dulu..
tak payah la nak cakap kat orang
"awak tu memilih sgt"
in the first place...
sebelum kau dengan dia pon..
kau pilih jugak dari ramai2 kan?

bezanya..
kau jumpa pilihan kau lagi awal dari aku...
tak pulak aku persoalkan
kau yang jumpa pilihan lambat dari kawan2 yang lain..
kan?


p/s: cepat atau lambat tak mendifinisikan kebahagiaan kita... tak guna bermegah dengan cepatnya jumpa tapi derita di tengah jalan.. lebih elok terlambat SEDIKIT tapi bahagia sampai hujung nyawa.... kan? 

Friday, 6 April 2012

sapa lagi makhluk yang boleh bikin gua panas

telefon juz nk tny..
"da mkn ke belom?"
"sehat ke?"
"da makan nasik ke ari ni?"
"bila nak balik kampung?"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




sooo childish!


AND I REALLY MEAN IT!!!






tolong ingat ye.. saya bukan budak darjah 2 yang dulu tu lagi.. begitu senang nak digula-gulakan.. kau ilang dalam idop aku setengah taun, lepas tu muncul nak tanya soalan-soalan macam tu.. memang kena la.
" sorry.. saya tengah busy.. babaii" .... padahall.. baru tengah bersiap-siap je =b please grow up la man... kau bukan nak ngorat budak umur 17 taun pon... mak cik  si gojes (hahhaa) umo DUA PULUH TUJUH TAHUN kotttt....  tukar la strategi tu sikit.. ciitt!!!!!!!!!!

Thursday, 5 April 2012

tenang itu tempatnya dalam hati

x guna nak berlari dari masalah..
tapi..
memang aku sedang menyorok dari masalah -_-"


video






sumber: tiub-awak

insaf kejap.. tp still.. arini n ari2 sebelum ni dalam minggu ni... masih dok dalam kepompong sendiri -_-" huhuhuu

Tuesday, 3 April 2012

tak pernah sampai

ini....




dan ini...

serta tafsir saya yang ada pasangannya... xpernah sampai kepada orang yang dialamatkan.... terkilan... kemana ia tiba? siapa yang telah menerimanya? kenapa tak dikembalikan kepada alamat yang tertera?



tapi.. disebabkan telah diniatkan sebelum bertindak.."inilah usahaku yang terakhir.andai dia jodohku, maka selepas ini mudahkanlah.. tapi andai dia bukan jodohku, maka jauhkanlah aku dari dia"


sungguh.. telah lama DIA berkata-kata.. cuma aku yang masih berpura-pura.. dia sedang bahagia.. lepaskan dia...



mode: POST menstrual syndrom paling saya tak gemar... syuh3... saya ada banyak kerja nak diselesaikan.. cukuplah dengan remeh temeh dunia ini... persoalan DI SANA yang perlu saya jawab seandainya tugasan di sini tak saya selesaikan..

Monday, 2 April 2012

DIA sedang menguji keikhlasan aku

sungguh!!!
tak tipu!!!!




tidak akan terlepas seseorang yang dicintai tuhannya daripada dugaan...




aku khilaf...ampunkan aku, tuhan ='(

Wednesday, 21 March 2012

kekasih yang memahami

aku dah sampai ke satu tahap paling lemah...
lemah yang x nak bangun lagi..
bukan xbleh bangun..
tapi MALAS nak bangun..

semua yang aku pandang nampak -ve
kawan2 aku pandang dgn -ve
environment aku salahkan
diri aku sendiri apatah lg...

tapi..
dari semalam
selepas solat,
aku jumpa sesuatu dalam surat cinta kekasih aku..
sentap..
tapi aku teruskan lagi kehidupan dengan pandangan -ve aku
dgn air mata yang xpernah kering mengenangkan kesalahan2 yang aku tahu...


hari ini..
bila aku pasang lagu2 cinta dari DIA..
ia datang lagi...
ayat yang sama...


ALLAH... ENGKAU SESUNGGUHNYA LEBIH DEKAT DARI DARAH YANG MENGALIR DALAM TUBUHKU...CUMA AKU... HAMBAMU YANG SERING LUPA DAN MENGABAIKAN ENGKAU.. ampunkan aku, ALLAH ...

aku tak rasa ini kebetulan.. setiap kejadian ada sebab dan hikmahnya... aku sedar dia sedang berkata2 dgn aku =')

mode: cuba  utk terus berusaha walaupun aku dah temui kegagalan di pagi hari aku.. harap dapat selesaikan semuanya.. hanya dia yang mengetahui

Monday, 19 March 2012

aku xberani nak kata aku dah berjaya -_-"

dari ini






kepada ini






kemudian ini






dan akhir sekali yang ini







nmpak macam dah nk berjaya.. tinggal nk cucuk dalam PIC je.. tapi.....










































nk buat yang tu pon haku takuit...
abeh tu camno jang? -_-" huhuuhuu...









nk boleh dapat yang ni pon amek masa dekat 2 tahun..padahal benda senang je ponnn..bahan pon da lama ada depan mata... apa nk jadi pon xtau la..huhuhuu... =(




hapdet terkini: hidup adalah cabaran... makanya walaupon program 'macam' berjaya, tp bila ditest kuar error
 kat lcd -_-" salah siapakah ?? ='((

Sunday, 18 March 2012

rebah menyembah tanah

bercakap pasal kekecewaan..
kadang2..
kalau aku layankan saja semua kekecewaan, penyesalan dan semua y negatif tu..
kalau aku ikutkan sahaja semua bisikan2 syaitan itu...
rasanya..
memang aku buat sahaja
apa yang bakal memusnahkan masa depan aku sendiri.


sungguh...
kadang2 aku sudah penat
letih dengan kenyataan yang menyakitkan
hingar dengan bisikan syaitan itu..

bawa aku pergi




hanya mereka y didesa itu sahaja sumber kekuatan...
HANYA MEREKA

Wednesday, 14 March 2012

rebah..tp cuba bangun

how i wish i can write my own story according to my plan...
nk kawen bila...
nk abes blajar bila..
nk hepi bila..
nk sedih bila..

tapi..
2 semua fairy tale..
TAK MUNGKIN!!!!!
ingat tu..

hidup ni..
kita merancang
DIA merancang..
mungkin perancangan kita bukan y terbaik untuk kita PADA MASA TU
DIA sedang sediakan kita untuk terima sesuatu yang besar
yang x layak untuk kita terima sekarang
selagi xmelepasi ujian kelayakan itu
DIA tahu semuanya
yang lepas
dan akan berlaku
berbaik sangkalah dgn DIA
kerana sesungguhnya "DIA TIDAK AKAN MENGUJI HAMBANYA MELAINKAN SESUAI DENGAN KEMAMPUANNYA" =')

jatuh lagi

saya cuba untuk motivasikan diri saya sendiri..
sekarang saya hanya percaya diri sendiri dan BEBERAPA kawan baik sahaja...
for a simple reason
coz
i couldn't find any honesty in your words anymore...
most of you..
and i can feel that in certain person only..

Monday, 5 March 2012

kucing dan kunci

adeehhhh... malang sungguh nasib -_-"

alkisahnya.. kunci umah ni da 3 ari rosak.. dia macam automatic terkunci..kalau dari dalam bleh la nk kuar..tp kalau dari luar, kena make sure bawak kunci sbb mmg xbleh bukak!!! huhuhuu

tgh syok2 menguap, ready2 nk tido.. tetiba dengar kucing dok selongkar sampah kat luar. (fyi, mmg ad sekor kucing jantan ni y suka sangat nak selongkar sampah kat depan umah ni) .. mula2 tu, nk abaikan je sbb kate da ngantuk kan... tapi bila terpiK perut ikan apa semua y baru siang td tu.. rasa nk le menghalau si kucing tu..

maka.. dengan muka garang gaya taiko, pegi le halau kucing tu.. 1x dia nyorok la kat tepi dinding... kepala dok terjenguk2 nk g selongkar sampah tu lg -_-" oohhh.. masa ni sebelah tangan still pegang pintu lg..badan keluar separuh je dari rumah..

bila kucing tu dok tunjuk muka toya, maka mulalah naik angin.. nak tunjuk gengster, nk halau kucing tu.. kuar semua badan dari rumah dan tangan da t'lepas pegang pintu td.. dan tiba2... jeng3...















.
.
.
.
.
.
GEDEGANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.





































errkkkk.. pukul 10 malam, pakai baju kelawar SAHAJA, kunci dalam rumah, jiran sebelah umah xde... member kat tingkat 7.. budak2 laki tgh berkeliaram kat foyer -_-"





















krit....

krit...

kritt...

~bunyi cengkerik laaaa..ap lagi? =b ~

















ok...skang dah aku pulak y jadi kucing td kepala dok terjenguk2 piK macamana nak pegi bilik member dgn keadaan 'seksa' mcm ni -_-"

Thursday, 1 March 2012

tawakkal

blog ni mmg x ikut kronologi..bila rasa nk update...update.. rs malas..abaikann.. janji nk update, tp hampeehh!!! sampai kesudah x update =b hehee

oohh..untuk hari ni...juz nk cakap.. bersedia utk dimarah kali ke 4 oleh supplier.. malas dah nk kol...main terjah je kedai dia ngan technician tghari nnt.. dia ada ke x? tawakkal...huhuhuu...

dalam hati ada taman; kepala otak mmg piK balik kg je ni..kalau ikutkan hati, skrang jugak nk gerak balik..huhuu

Wednesday, 29 February 2012

happy

BELATED birthday to me ^^


oohhh..saje gedik nk wish diri sendiri time 29/2.. 4 taun 1x tu bebbb.. bukan senang (',~) ekekee.. =b

Wednesday, 15 February 2012

kusut... takuttt... ributt..

ARRRGGHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bila aku rasa semua jalan2 yang tertutup dibukakan tuhan,
pada saat semuanya nampak mudah,
aku nampak seseorang..

yang sedang menggigil ketakutan dengan kasih sayang tuhan,
yang bagaikan ingin runtuh hatinya dengan rahmat tuhan,
yang bagaikan dipaku dengan besarnya kuasa tuhan..

maka benarlah,
disaat tiada sesiapa yang mampu membantu kamu,
mintalah pada DIA dengan sesungguh hati,
percayalah hanya pada DIA,
kerana hanya DIA yang mengatur semuanya hanya y terbaik untuk kamu..
tapi
aku masih nampak kelibat insan itu
yang masih ketakutan dengan bayang2 sendiri...

ALLAH...
bantu aku,
walaupun aku tau aku memang x layak untuk meminta hatta seteguk nafas
untuk meneruskan kehidupan ini ..



kasih sayang DIA; tgh menaip entry ni dan sv sy tiba2 muncul dan mengeluarkan kata2 hikmat,"saya akan turun lab TIAP2 HARI" uwaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! =((

Thursday, 2 February 2012

DIA y mengatur langkah saya

bergerak mengikut gerak hati yang x sebersih dulu..
tapi alhamdulillah ^^
perjalanan itu menunjukkan sesuatu pada aku..

ustaz berpesan;
1.solat jangan tinggal.. anak2 yang meninggalkan solat akan menghalang langkah ayahanda dan bonda untuk masuk ke syurga...

oohhh...sedikit tersentap sebab mmg akhir2 ini..solat subuh selepas  waktu dah habis..huhuuuhuu.(tiada niat untuk berbangga dengan dosa yang dibuat)..huhuhuu.. astaghfirullahalazim.. =((

tiba2 hari ini ditemukan dengan ini..

2.jangan tinggalkan al-quran..selalu baca..ada masalah..baca al-quran... tiada masalah pun carilah al-quran..

n then i met this quotation..

"talk to allah in solat..and hear allah talking in al-quran"
(seriously is tracking back where did i see this but then it is no where to found..huhuhuu =(( )

3.jangan campurkan ibadat dan maksiat.. 

astagfirullahazim... 

ALLAH..kau yang pegang hati aku..jgn kau jauhkan langkahku dari mu..pandulah aku ketika aku terleka dan sentiasalah bersamaku di setiap detik..

amin...

Tuesday, 31 January 2012

2012

membayangkan shj sudah sesak nafasku....
menghadapinya hampir putus nafasku...
2012..bagaimana signifikannya dua dgn aku..
tahun ini ada DUA perkara besar yang menyesakkan kepalaku...


segalanya aku serahkan pada DIA..
kun fayakun..
segala kehendaknya pasti berlaku..
ada aku didunia ini..
hanya untuk melengkapkan perjalanan yang infiniti di dunia sebelah sana..

Monday, 16 January 2012

senandung langkawi

oohhh..nooo!!!!!!! this is a nightmare!!!!!!! currently is writing at my seat, L2-29... sgt cuak tahap gaban.. don't have the idea to update..just want to say that i'm freakingly shaking here =((

Friday, 13 January 2012

sayang..

please be a FIGHTER, dear..

this is only temporary...

we'll harvest the fruit later, dear..

till that..

be patient and never quit..

ALLAH is always with u..

dat's HIS promise ^^

Thursday, 12 January 2012

xsempat nk celebrate

ari ni dah hari ke  4 xtenang nk dok umah..
n disebabkan 3 hari sblom ni mmg ad appointment ngan orang pagi2 buta, so biological clock macam dah terset xleh nk tdo balik lepas bgn w/pon rini xde appointment -_-" plus..mmg tgh risaukan circuit y asyik kuar spark n dok tendang2 main switch je kat lab ni semalam -_-" pagi td, bgn je..garu2 kepala, pasang tv jap, tapau nescafe, mandi n trus shoot g lab..

btw, smlam tunggu mmber sampai kol 10.30 malam nk setelkan jugak pasal circuit y berspark tu (ari lain da lama selamat beradu dah =b ) .. so, dapat solution dalam kol 12.. tp xleh tdo la plak..sbb dok piK2 psl circuit tu -__-" huhu

so arini dgn cuak nya pegi lab... tung tang..tung tangg.. ALHAMDULILLAHH ^^ b'jaya on kan sistem tu..TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII............. tgh dok godak2 sambil sengeh tu..tiba2.. "apsal led POWER dia MATI ni?" ok...cool2....









...













.....












.....














.......







ok... sila CUAK... board tu rosak ke? -_-" waaaa!!!!!!!!!!!! =((
huhuhu... nasib baik semalam baca buku tu..dia cakap,
"INI SEMUA BUKAN ALASAN, TAPI CABARAN"

kol 2.30 nnt baru nk g kedai tu..hopefully boleh la idop board  tu..kalau x..mampuih den..mana nak cekau rm450??? dah le pinjam board org =(( ALLAHH!!! TOLONG AKUUU!!!!!!!!!!

Friday, 6 January 2012

masa itu yang berlari meninggalkan aku

ALLAH...

semakin takut dgn bayang2 sendiri..
semakin kusut...
semakin serabut...
semakin kalut..

ALLAH..
kirimkan kekuatanMU
kirimkan semangatMU
kirimkan ilhamMU
kirimkan bantuanMU

aku insan lemah yang tiada apa..hanya pada ENGKAU aku sandarkan segala ='(

Thursday, 5 January 2012

kusut!!!!!!! (ke dugaan? -_-" )

baru 5 hari melangkah ke tahun baru..tp hati ni xpenah tenang sejak akhir tahun lepas.. AAARRGGGHHH!!!!!!!! igt laili...kau yang mintak semua ni..n DIA bagi apa y kau mintak.. n FOR SURE, DIA mmg xakan bagi kalau tau kau xmampu.. have faith on HIM..rely only on HIM...

received an sms from my sv yesterday regarding progress report presentation.. AARRGGHHHH!!!!! (again) can i present an empty slide coz frankly speaking..haven't done anything due to my project... can i??? ARRGGHHH!!!!!!!

i'llah will be meeting him at 4.45pm today.. dunno where to start..dunno what to discuss..but what i know is i must meet him... making a suicide attempt.. i know..all the mess were created by me...my bad... -_-"