aminkan doa saya ^^

2012: FINISHED MY MASTER BY MAY 2012

Wednesday, 27 April 2011

alhamdulillah ^^

meminta hanya pada DIA
mengadu hanya dengan DIA
insya Allah, lepas kita berusaha
memang DIA bagi benda yang kita tak sangka2...

ini bukan sebuah percutian, laili
ini sebuah amanah...
yang akan disoal di hari yang tiada penghujungnya nanti..

beri aku kekuatan, ya Allah
bantu aku, ya Rabbi
hanya kau yang mengetahui, ya A'lim
hanya kau y berkuasa, MAHA PENCIPTA...
amin...

Tuesday, 26 April 2011

HAIYAAHHH!!!!

semangat gile nk buat keje..
apasal ntah..
padahal semalam mmg kena bambu teruk2 pon =b hahhaaa

nk baca komik2 y beli kat book fair tadi pon xtenang -_-"
ada ke patot mata je tengok komik,
tapi kepala dok fikir design,
hati dok dub dab fikir pasal research..
normal ke ni? -_-" huhuhuu

sementara rajin ni betulkan dulu mana2 slide y patot...datang mood malas saya nanti, kena tunggu berbulan pulak nak pujuk mood =b hehee

till then, doa kan saya (',~)

Monday, 25 April 2011

huhuhuu

rasa nya done (kott)
at 5.30 A.M ...

huhuhuuu... hasil xseberapa laa..dlm +- 10 slide je..huhuhu... tp dari maghrib semalam mmg xleh nk ngadap lappy dah..mata senak, perut meragam, loya2..huhuhuu... (stress symptom kott)


next is tawakkal...
tau...usaha xseberapa..ada hati nak tawakkal lebih2..huhuu
xpe la..nk kena marah ke siang nnt lantakla...
memang padan muko den kott..huhu...

subuh--> tido --> baru msg sv dia free kol bape =b ngeh3
doa kan saya ye ^^

Sunday, 24 April 2011

perasan

bukak paint
ingat nk lukis design
1x...

jom kita tengok apa y jadi dengan tank design saya =b hehee

da jadik gambar profile pic pon (',~) ekekeee...
sy perasan mcm lawa...kamu rasa? =b hehee

Saturday, 23 April 2011

saya...sayang...awak

heheheee...kalo kat umah,
suka main2 ngan dak kecik...
tulis atas kertas...

saya sayang awak
awak sayang saya tak?


pastu dia mesti reply

saya sayang awak jugak

saya balas lagi,

awak sayang tak papa dengan mama?

dia cakap,

mestilah saya sayang

and the list goes on and on...

sweet kan, kami? ^^ <3

tiket balik kg checked!!!!! tunggu masa je kames depan nk balik ^^ hehehee

Friday, 22 April 2011

homesick

saya windu dak kecik


lamanya x gaduh dengan dia ='(

saya windu sangat2
sebab tu tiap2 petang saya tgk kartun....
(boleh?) =b hehehee

Wednesday, 20 April 2011

ARRRGGHHH!!!!!!!!!!

dari pagi tadi lagi saya diduga...setiap kali bukak website nk carik info mesti kuar

apakah??? -_-"

esok last day nk prepare tp xde pape lagik..esok pagi2 nk g seminar.... 

ARGGHHH!!!!!!!!!!!!!! BUKAN SENANG NK PUJUK MOOD NI,TAU TAKKK??? =((

tolong tunjukkan aku

ARRGGHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STRESS!!!!!!!!!!!!!!

cane ni? lagi 2 hari nk present..tp xde idea ap2 lagi ni...huhuhuu...

tolong2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nk g carik co-sv pon rase macam bodoh gile...dok bilik melangut...dok lab xpaham ap2 pon yang tengah download ni... waaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

T.O.L.O.N.G !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


situasi macam ni la syaitan bersorak2..bila aku dah start question.."kalau..." =((

HUWAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, 15 April 2011

gatal versi baik (',~) hehehee

iman manusia ada turun-naik...sama la jugak dengan saya...saya selalu pertimbangkan untuk menerima @ menolak cinta..kadangkala bila malaikat dalam diri yang berkata2...

ya...bila iman saya kuat, saya pernah menolak cinta itu..hanya dengan sebab di atas

tapi xbermakna, saya xpernah mengikut nafsu saya yang 9 itu... kadang2, saya ikutkan juga, syaitan nakal dalam  diri saya...huhuhuuu... terjumpa ini;

video
sumber:tiub-awak

bak kata david-teo; (jangan dilihat pada siapa yang berkata-kata,tapi lihatlah pada apa yang dikatakan ^^)

ada 3 jenis jodoh dalam dunia ni; 

1. Jodoh dari Syaitan

- "Kamu berdua berkenalan, berpegangan tangan, dan terus buat maksiat, akhirnya Syuhada mengandung. Baru kamu menikah."


2. Jodoh dari Jin

- "Kamu berdua berkenalan.Kamu sukakan Syuhada, tapi Syuhada tak sukakan kamu. Kamu bomohkan dan sihirkan agar Syuhada suka kepada kamu.Dan kamu berdua menikah."

3. Jodoh dari allah

Kamu berdua berpandangan mata,terus menusuk ke kalbu.Kamu terus meminang LAILI dan LAILI terima pinangan kamu.Dan kamu berdua menikah. InsyaAllah berkekalan hingga ke akhir hayat. Dan itulah yang dikatakan SYURGA CINTA. (ok,kegedikan terserlah dengan menukar nama kamu d c2 ye, cik leli =b ngeh3)

semoga kita semua bertemu dengan jodoh yang ke 3 itu..aminnn ^^

dan, untuk awak, bakal-suami-saya, selamat menghayati detik ke 30-->42 dalam video di bawah;
video
sumber;tiub-awak

bebel macam angsa?

kalau kat sini ada kisah haiwan peliharaan kat kampung saya.. ini cerita yang ada sipi2 la jugak (',~) hehehee

x igt dah hari tu kat umah tgh bising2 diskas pasal pe tah..tetiba;

dak kecik   : apa2 je laa..jgn mulut membebel xbrenti mcm angsa...
saya          : errkk!!!  kenapa macam angsa
dak kecik   : ye laaa..pegi sanaa..pot pet3... pegi situ membebel2...sume xkena...
saya          : cane dia bebel? xpenah tau pon..
dak kecik   : ye laaa..nanti kalau nampak orang, buat bunyi bising2... nampak anak ayam pon nak
                   bising...xde keje lain ke?
saya           : -_-"

her thought really don't resemble her as a standard three gurl, rite? she's really a great observer... whose gene is it anyway? =b ngeh3


bayangkan la betapa stressnya kena kejar n kena 'bebel' dgn makhluk allah yang satu ni =b hehehee

marilah kita sama2 tidak menjadi seperti angsa itu ye? (',~)

padahnya

setelah bermacam2 dugaan dan cabaran minggu ni...bgn pagi td (eerrr..kol 9 kira pagi kan? =b hahaha) trus gagahkan diri x on lap top, trus mandi n gerak ke lab dgn perasaan cuak...

dgn cuak jugak msg sv, nk jumpa...(seminggu menyorok, haruslah rasa segan nk serah diri kan?? huahuahuaaaa)... da smpai lab pon sv xreply msg jugak...ok..xpe2...

sampai lab, bukak lap top, bukak fb, bukak blog org ( hampehh punya budak!! ) hahahaaa... tgh dok melangha tu, sv ckap dia da on da way g lab...ulallaaaaa...matik2!!!! huhuhuhuu...

pum pang..pum pang.... conclusionnya adalah;

  1. NEXT WEEK SILA PRESENT DESIGN
  2. 2 minggu lagi, kalau supervisory comittee free, SILA PRESENT!!!!!!!!!!!!!
huwaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =(( rasanya enough said kottt utk describe my feelings rite now...guguguuuu...

PADAN MUKA HANG LAILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tapi agenda berjimba bersama sahabat baik saya wiken ni tatap laaaa diteruskan (',~) ekekekee...dgn harapan isnin tu nk g survey sensor...ok, wish me loads of lux!!!! gambate me!!!!!!!!!!

Wednesday, 13 April 2011

lost

banyak rasa
banyak cerita
banyak peristiwa
n of course
BANYAK KERJA

hilang identiti
nanti cerita semua
suka-duka

ohh..yee..ini blog saya..xmengharap sesiapa terjumpa atau ada followers..hanya diari hidup saya untuk mengenang nasib diri sendiri

Monday, 11 April 2011

da decision

dengan berat hati
dengan rasa berdosa yang menggunung

aku pilih untuk jadi jahat
yaaa..keputusan kali ini memang buruk
syaitan sedang berpesta...

maafkan aku tuhan,
aku tahu aku  berdosa...

Saturday, 9 April 2011

simptom2 home sick

huhuhuu....padan muka!!! ngada promise dgn diri s'diri xnk balik kg sebelom bln 6..kunun2 laaa..nk balik lama utk wedding pak cik nnt..sblom ni ok2 sajeee...1x semalam, hamek kooo =((

mmg la da rs nk kol umah smalam, tp tangguh sbb xtau cane nk susun ayat tny pasal cite tu kannn... pas tu tetiba encik ayahanda kol..huhuhuu..mcm tau2 je,kan? but still...xtau cane cara terbaik nk bgtau encik ayahanda,but being a mom, op kos la puan bonda mcm ada kuasa psikik giteww...starting from gosip2 keluarga, kunun2 org tua nk merajuk =b sampai la bila dia tny, "eh, cane ngan ....? " errkkk!!!! ok!!! time 2 confess..huhuhuu...

me              : haaa...2 laaaa... org pon tgh kompius sebenarnya ni..patot ke.....
puan bonda : aaa...mama pon xtau... hal camtu kena tny papa..

batton passed n da answer mcm kat dalam entri tu laa..huhuuuu...

mesti diorang kt umah terkejut kan? sbb da suggestion came from my mouth which usually, sangatnya precise in that particular thing..huhuhuuu...  alaaa...cane ni ma, pa???huhuhuu.. dr suara pon da tau, papa frust gile dgn my suggestion tu..huhuhuu.. situation did change people,huh? -_-" skang da nk kol 12 tghari n still..no decision made.. -_-"

eehhh... apa merapu ni? kan nk ckap psl simptom2 home sick? huhuhu... salah satu ciri la ni, kalau dah mumbling pasal desa =b hehhee..

tapi sebenarnya  nk cite..td breakfast ngan member, pas2 tetiba nmpak sorang pak cik ni tgh makan... n tetiba....boleh tak?????? memori berputar... TTTrrrrRRR...

situasi: tgh lunch
lokasi: nasi ayam hainan,pantai batu burok
tahun : 2008

puan bonda tgh bebel2 nasik ni biasa2 je..masin...tp kagum ngan presentation nasik tu..ada sayur goreng..(ok, kt tempat ktrang mmg presentation nasik ayam as simple as it can be)..

mom: bla...bla..blaaa...
dak kecik n me: sebok melantak =b hehehe
dad:alamakk!!!

did u know what happened???

da teh o ais tumpah dlm nasik tu... waaaa!!!!!!!! kesian papa!!!!!!!!!! sedih gile masa tengok muka papa masa tu...

*semua da terpaku dah masa ni*

me: nk tukar nasik ke pa?
dad: eehhh.... xpe2...sedap jugak nasik ni bila campur teh o ais ni...td mama ckap masin,kan?
mom: sambung bebel2..

see?????????????? (sumpah air mata tengah bergenang masa menaipn ni ,tau..huhuhuu )
sampai skang mmg rasa bersalah gila ngan encik ayahanda kalau teringat yang ni..apa la salahnya, saya yang sorang anak ni oderkan je nasik baru utk papa... boleh pulak biarkan papa abeskan nasik berperisa teh o ais tu... waaa!!!!!!!!!!!!!

kesimpulannya, saya memang rindu dengan family kat desa...=(( isk3...

next time, saya cite lagi pasal kemachoan papa saya, eh? (',~)

Friday, 8 April 2011

dalam dilema

adeeeehhh...sakit kpala.. waaaa!!! sy mmg penderita sakit kepala tahap kronik.. semalam da rasa dah mcm nk skit kepala..tp degil xmo mkn ubat + ad meeting + uuurrrgghhh!!!!!!!weeiii!!!! aku xsuka ko la weeii...TOLONG BERAMBUS,bolehh???

petang td pon da muntah2 sampai sy takut nk makan lagi..huhuhuuu..tp memandangkan saya ni seorang y sangat menjaga bab2 makan ni..bajet la xdinner mlm ni kan? nan hadooo!!! muahahhaa... abes jugak nasik kerabu  tu eden tibai dalam dok weng2 ni -_-" hahahaa

isk3.... cane eh? kalo korang la kan? kalo korang da tau benda y korang nk buat ni mmg salah la kan..tp hati korang ni dok berperang2...jap2 time malaikat y b'bisik tu... mmg la rasa takut giloss ngan balasan tuhan..tp... bila da lama2, syaitan pon mula la menari2..."isshh..kalo ko x wat kan, nnt ...." eerrrgghhh!!!!!!! aku tau laa..decision y akan d buat ni menampakkan la tahap iman koi kat ne kan? huhuhuu...wawawaaa!!!!!!

asked my adik olredi...dia cakap xpayah.. tanya puan bonda, pass batton kat encik ayahanda pulak...encik ayahanda pun xsupport..tp dia kata, ikut laaa...(selalunya kalau dia kata ikut la tu, makna nya xbape nk restu la tu  -_-" ) huhuhuuu...... waaaa!!!!!!!!!!!!

rasanya esok da  kena buat keputusan..but than i haven't decided on it yet... + dgn sakit2 kepala ni, mcm malas la plak nk tambah dia punya migrain, kan? huhuhuu......... cane nii????????????????? ap nk buat ni??????? waaaa!!!!!!!!!!!

Wednesday, 6 April 2011

apa ada pada nama?

cecececeee.....semangat waja je hapdet blog baru..pasni kita tengok...berkulat ke x blog ni dikerjain =b

kalau dekat blog lama ada sebut pasal maksud nama saya (dan anda akan perasan, betapa obsesnya saya dengan nama ilham encik ayahanda dan puan bonda ^^ ), kat sini saya nk cerita pasal nama panggilan saya...nama ada 4 kerat je...tp bila dah dikerat2...mcm2 pulak jadinya...so, mari kita tengokkk...siapa yang kena (',~)

1. nama yang DIA ilhamkan kepada encik ayahanda dan puan bonda adalah NUR LAILINA BINTI MAKHTAR... maksud? cahaya malam kami... bila difikir2 kan romantikkan, encik ayahanda dan puan bonda? (',~) terima kasihhh....  ini anugerah pertama yang paling saya hargai ^^

2. dari kecik sampai sekarang, memang orang panggil LAILI... alaaaa...gambar saya dalam walker yang ada nama saya tu xde la pulak...nnt kalau saya balik kg, sy tempek kt cni eh? ^^ saya xsuka orang eja nama saya laily...walau pun bunyi sama, tapi itu bukan nama saya,ok?  (tp xde pon org tau sy x suka org eja g2 =b hahahaa)

3. kat umah pulak...dulu laaa...sebelom dak kecik lahir, adik2 memang panggil NA ajee...xcaye kann??? bunyik cam lemah lembut-sopan santun-gadis melayu terakhir jee (padahaaalll....masak pon xreti, mengemas mmg pemalas....basuh baju pon sebab ada mesin basuh =b hahahha)... kalau org xbese memang rasa kuang-hajo ckit laa,kan...tp dah mmg kitorang ni beza setaun sorang je ^^ hehehee ~tapi saya panggil adik saya abang...abang ngah ^^ best pulak bila feeling2 ad abang y menjaga ni (',~) hahhaaa~

4. maka, ditakdirkanlah oleh DIA...masa saya tgh struggle nak amik spm, emak saya pula mengkhabarkn berita terkejut gembira kepada kami berempat...dengan kelahiran dak kecik, maka dengan rasminya adik2 saya TERPAKSA panggil saya KAK LONG =b hahaa.... (ye r..kuang hajo r kott..kalo dak kecik tu panggil saya y dah nak sebaya mak kawan2 dia yang kawen awal NA...hahhaa)

rasanya mmg patot pon tukar nama tu, sebab nama timangan dak kecik kt umah tu INA, dengan wife pak cik kitorang panggil CIK NA, x ke kompius tu kalo kat umah nenek...kalo jerit dari dapur, y dengarnye "...NA" je, mula la...jeling2,angkat2 kening, pas2 wat bodo je tiga2 org =b hahaaa...

itu pon encik ayahanda tersyasyul jugak sebut nama i NA... tu yang kadang2, "...NA" dari dapur umah...pas2 cakap kat dak kecik,"tu, papa panggil tu...ce g tengok..." berlari2 la budak kecik tu pegi dapur..last2.. "buat penat orang je....papa panggil kak long laa...NA...bukan INA... kacau je org nk tngok kartun" hahhaaaa...gelak guling2... (ye, dak kecik dah xbape nk kecik dahh..da darjah 3 pon...tu sedappp je kena buli tu (',~) hehehee ) tapi mmg kdg2 da dengar pon,saje je nk buli dia =b

5. LELI... dulu2 bestfren je y panggil leli ni... rasanya 2 org je koottt...achik ngan niza antara y terawal..so lama2, kawan2 lain pon panggil leli je...(mgkin save space masa nak anta sms kott...hahhaaa)... mula2 mcm xbape  nk suka, tapi lama2 perasan comelll la plak pakai nama ni...muahahahaa....but, for 1st timers, i'll introduce myself as laili...haaaii awakkk!!!! nama saya laili ^^ (gedikk!!!)

6. INA....ni memang cisss!!! laaa... saya paling xsuka orang panggil nama ni...bukan sebab sama nama ngan dak kecik.. tapi dari dulu2 mmg xsuka org panggil nama ni tau...ntah laaa...rasa macam xseswaaaii...huhuhuu...org y panggil saya dgn nama ni? cikgu blajar memandu sy y 1st dgn 2-3 org classmate saya ni....rasa nk sepak2 je setiap kali dia panggil saya ina...ciiisss!!!!! saya pon da tak ingat dah, cane dia terboleh tau saya xsuka dipanggil g2.. kalau hang jumpa blog ni...yes!!! awak-y-dok-dlm-hutan tu, saya xsuka la awak panggil saya mcm ni...geli mak, nyah!!!

7. LINA.. ni outsiders y just baca my name n try to talk with me laa xpon apex2 y berbelit2 nak sebut my real name tu =b..pon xbape nk gemo...tp, xde la seCISS!! nama num 6..hhuhuu

8. nama kat fesbuk...NIGHTINGALE... kan da cakap obses ngan semua benda berkaitan malam ni =b hehhee...ramai yang tanya maksud dan asal usul nama ni..tp xpe laa...dlm next entry sy cite...tp untuk kali ni, cukup la dgn perkataan night kat depan tu ^^

9. ni nama yang saya selalu berangan ada org panggil...pas2 kalau saya cite kat org, mesti jadik bahan dan kena gelak guling2...LEEN... haaa!!!!! apa sengih2?? nk kena belasah???? tau laaa...mmg gedik ponn =b hahaaa..lagi geli dari INA-LINA thingy tadi kan? hahaahaaa... ntah, xtau la pasai paaa...org pun xsanggup nk panggil...mgkin LAGI XSESWAI GILE KOTTT...hoooiii...sedar diri la wooiii....LEEN is so not u!!!! hahaaa.. xpe la, semoga 1 hari nanti ada yang sudi panggil dgn nama tu...i'll keep this one to the special one..korang jangan pulak gedik2 nak rasmi... kena belasah nanti =b hahaha

haaaa...tengok2!!! kan da cakap tadi...namanya 4 kerat je.... sampai 9 nama ada..huhuhuu... alang2 jom kita cukupkan 10..kalau korang, korang nak panggil sy ap? (',~) ~bajet howttt la tu, ada org nk reply...weekkk!! hahaha~

mumbling

ap y nk cakap ni eh? mcm byk benda je nk bgtau tp xtau nk mula dari mana =b heheee...
hmmmmmmm...apa kata, kita mula kan dgn AWAT HANG BUKAK BLOG BARU cik leli? (',~)

1. alasan paling utama boleh x kalau nk cakap...selama ni xtau pon blog kt friendster tu akan hantar notification kt sume(?) friends y dlm frenslist kt fs tu -_-" waaaaa....mmg bongkak gile tulis dlm tu sukati, tapi nasib baik xpenah tulis nama sebenar watak dlm 2 =b huahuahuaaa....

tau diorang dpt bc blog tu pon bila tetiba ad sorang kawan tego kat ym,"weehhh...aku baca blog ko!!" oohh...WHATTT???????? kalau ada orang lain jumpa, abes la status gadis macho y i pegang selama ni -_-"

lagi? sebab tetiba kecoh among officemates kat negeri penyu tu bila one of my friend jumpa the link (most probably dia dapat dari emel la  kot) waaaa!!!!!!! tidak2!!!! imej gadis berjiwa kental ini tidak boleh dimusnahkan (weeekk!!!!) abesla i kalau diorang tau hati ni rapuh, lagi lembik dari tisu =b ekekeee

2. kalau korang penah baca previous entries dlm blog lama... korang mgkin akan notice 1 menda ni...HAK ELAAAA...BOSAN LA WEEIII...ASYIK2 CRITA CINTA XKESAMPAIAN.. dah ko 2 memilih, banyak nau songeh...padan la muka...weeekkkk!!!

so, i'allah kat blog ni i akan cuba elakkan dari story pasal crita meleweh2 ni.... (meleweh? ap tu? hahhaa) saya akan cuba untuk menulis pasal kehidupan saya dalam perjalanan mendapatkan sehelai kertas yang menjadi idaman ramai orang...i'll try my best, dear readers (if any ever exist =b huahuahuaa)

3. sayang gile sebenarnya dengan blog lama tu..banyak crita dah tersimpan dalam tu...tp nk buat macamana...saya xnak lagi watak2 dalam blog tu tau apa yang saya rasa..biarlah saya cipta cerita baru saya sendiri... there's a lot to explore,kan? ^^

4. konon2 lebih matang la...kita tengooookkkk =b hahhahaa

tu je la dulu kottt buat masa ni...len kali kalo teringat ke, rajin ke...kita tambah lagi eh ^^

sehingga itu....muaxxx3 <3

salam kenal ^^

dengan lafaz paling mulia...

 maka dengan ini blog ini dengan rasminya telah dirasmikan...


tepuk tangan ^^