aminkan doa saya ^^

2012: FINISHED MY MASTER BY MAY 2012

Thursday, 21 July 2011

saya mau kawennn!!!!!!!!!!!!!!

saya mau kawen sebab;

i- supaya masa lapang saya boleh diisi dengan kehidupan saya, suami dan anak-anak saya
ii-saya nak tengok anak-anak saya membesar depan saya
iii- saya ada tempat untuk curahkan semua perasaan saya
      - bukan bermaksud saya tak sayangkan family saya di desa.. i'm juz being greedy.. saya nak semua kasih    
        sayang dalam dunia ni.. kalau dark hole akan sedut semua cahaya, saya mahu jadi love hole.. saya nak
        sedut semua kasih sayang dalam dunia ni!!!!!

and of top of all the list,

iv- saya nak anak saya doakan saya bila saya dah tak ada lagi dalam dunia ni..


oohhh...sebenarnya meroyan sebab ini (',~).. ekekeke

oohh.. tapi siyesly laaa...SAYA NAK KAWENN!!!! tapi...

i. saya takde calon
ii-saya tak pandai masak
iii-saya pemalas
iv-eerrr.. macam ada banyak je lagi alasan lain =b hahhaa

ABEH TU CANO EH JANG???? =b

Wednesday, 20 July 2011

oh my!!!!

ntah pape tah...adik blom buat keputusan..
utara atau selatan..
fulltime or part time..

tapi..
plan sudah penuh di kepala (',~)
semoga adik buat keputusan terbaik dalam hidup dia
apa-apa pun
kami sekeluarga memang sokong adik
apa-apa pun keputusan adik
utara atau selatan
fulltime or part time
kami sokong 1000%

sebab tengok adik bahagia
adalah kebahagiaan untuk kami
gud lux, dik!!!!! (',~)

a'ah...adik yang ni..adik y mama masih panggil adik 9 tahun lepas.. sebelum dak kecik dikirim  kpd kami..adik yang dah lebih tinggi dari saya...adik yang dah umo24 taun =b hehhee


p/s: masa saya darjah 6, dia darjah 3.. saya suka cubit pipi dia lama2..sebab geram..saya buat macam tu sampai saya form 3, dia darjah 6...dia tak marah saya buat macam tu..tapi bila dia naik form 1, tak kan la saya nak cubit dia lagi, kan? jatuh la standard abang macho dia tu =b hahha

tidakkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku


mimpi


























KAU?????????????????










T.I.D.A.K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


sowie bang..pinjam gmbar abang buat muka buruk jap =b hehhehe

Monday, 18 July 2011

so, what's next? -_-"

saya ada

 ini

ini
dan akhir 1x saya rasa macam nak apply 

macam ni..

alhamdulillah..mcm da nmpak jalan..tapi....pas dapat sume value tu..so???? nk buat apa??? arrgghh!!!!!!!!!!!!!!

video
sumber: tiub-awak

betul...only HE knows ^^ n i don't have nothing to turn back except HIM..please..keep guiding me, ALLAH ^^ aminn ^^

Saturday, 16 July 2011

ralat

saya sedih..
disaat saya cuba lakarkan senyuman
di wajah kedua ayahanda dan bonda di desa
kenapa ada suara-suara busuk sibuk mempersoalkan setiap perbuatan saya?

di saat ayahanda dan bonda baru hendak tersenyum
ada suara-suara kotor
meludah di telinga mereka
sampai mereka tak sempat untuk menggaris senyuman itu

saya sedih
setiap kali mendengar aduan bonda
keluh kesah ayahanda mengenang setiap perbuatan mereka
sedang kami memang sentiasa berusaha untuk menjernihkan yang keruh

dah bertahun luka ini saya pendam
dah lama saya jeruk semua tangisan
dah lama saya telan semua rasa tak puas hati
kerana baiknya ayahanda
masih berpesan kepada kami
"derhaka itu jangan sekali"
kerana itu kami pendamkan semua

tapi semalam
luka yang dibalut itu ditoreh sekali lagi
dah lama saya berdiam
saya dah tak tahan
nak anggap saya derhaka?
silakan..
kamu yang mulakan dulu

"orang tak pernah susahkan sesiapa..kalau nak ikut mulut manusia memang tak pernah berhenti bercakap..tapi masa family orang susah ada sape ke yang tolong orang? asalkan orang tak susahkan sesiapa..itu dah cukup"

itu ayat paling manis yang boleh saya bagi... nak terasa? silakan!!!! kamu yang jolok sarang tebuan ini dahulu..saya dah tak larat keluarga saya dikeji!!!!!!!!

Thursday, 14 July 2011

yang 16 tahun itu saya lepaskan..pergilah kamu mencari bahagia mu

i think i've decided
sebelum ni setiap kali berkomunikasi
mesti ada yang tertinggal
mesti ada yang tak tercakap
mesti ada yang tak terluah

kali ini
bila saya dah nyatakan sejelas2 nya
ketidakpuasan hati saya
dan dia masih seperti mempermainkan saya
saya rasa cukuplah setakat ini
saya tak rugi walau setitik
saya tak luak walau sedikit

teruskan dengan cara awak..
saya doakan akan ada yang boleh bertahan dengan perangai awak..
tapi maaf,
bukan saya orangnya..

hati saya dah lunyai tak dipeduli
hati saya dah hancur dikelar
hati saya hanya saya dan DIA sahaja yang mengubatnya
sampai detik ini
saya sudah tak sanggup untuk menoreh lg sekeping hati ini

sedang menjaga hati yang berparut ini
sedang merawat segala calar yang tinggal
semoga apabila ditemukan dengan pemiliknya
hati ini sedia membuka pintu seluas2nya
memberi kebahagiaan kepada yang sanggup menerimanya
hati ini tak akan mengemis lagi

and i mean it!!!

Wednesday, 13 July 2011

saya paling xsuka

saya paling xsuka (ke benci?)
kalau saya dah tetapkan hati dan ada org y datang kucar-kacirkan hati saya
hidup saya

tp kadang2 saya rasa
saya jugak y mintak sume benda jadi mcm tu
kalau sy decide nk bagi peluang
boleh ke?
hati saya kata nak
tp akal saya keras melarang
mungkin kerana ego saya

tapi..
mungkin jugak ini yang dikatakan
bila buku bertemu ruas?

entah..
saya xtau
saya xfaham..

saya hanya keliru sebab pertembungan akal dan hati
kalau dua2 seiring
mungkin saya tekad

Tuesday, 5 July 2011

Augusteum

Augusteum.. it’s one of the quietest and loneliest place in Rome.it feels like a precious wound.like a heartbreak you won’t let go off because it hurts too good. Settled for living in misery. Because we’re afraid of change, of things crumbling to ruins.

The chaos endured at Augusteum..the way it’s been adapted,burned, pillaged,then found itself back up again and I was reassured ruin is a gift..ruin is the road to transformation..

Augusteum showed me that we must always be prepared for endless waves of transformation...


~edited version of Liz's letter to David (eat,pray,love)
inspiring, rite? (',~) <3 

kisah kasih

semalam;

A: salam.. laili..nnt ko msg address ko kat aku eh?
L:w'salam..nak kawen eh? (',~)
A:i'allah.. nnt jemput la datang eh? ^^
L: waaaahhh...tahniah2... ^^  i'allah kalau free nnt pegi.. 

maka, saya pon msg la address sambil wish tahniah 1x lg...(i'm always excited for my fren's wedding..xtau nape =b myB tumpang bahagia bila dapat tgk kawan bahagia ^^ )

dia reply,
aku pon xsangka aku akan kawen.. ssh la nk cite laili

me: errrkkkk!!! apakah? terus serang ym dia pulak =b


L: xsangka nk kawen? kenapa?
A: aku xsangka akan  kawen secepat ni..
L: ooohhh..da ada kapel la kan? juz xrancang nk kawen taun ni...mcm tu, kan?
A: a'ah..hehehee
L:oooo...ceettt!!! ckap mcm kena kawen paksa je =b hahhaaha
A: eh? hahhaaa.. lawak ah ko laili...  
L:bila tunang? senyap2 je..gambar kat fb pon xde ni
A:bila masa pulak aku cakap aku tunang?
L:hah???? xtunang??? kawen terus?

A:hehehee...a'ah..sbb tu aku cakap aku xsangka nk kawen taun ni =b
L:eerrr...ok... tp still...penah kapel la, kan? =b hehehee
A:aku dengan dia bukan kapel beria pon
L:btol la tu...br kapel, buat apa nk beria sangat,kan? da jadi wife nnt sukati la =b hahhaaa
A: kau ni laili!!!! =b hahhaaa
.
.
.
.
.
.
.
L: da bgtau E x?
A:aku try contact E, tp dia xpenah angkat kol aku, reply msg aku..dia sombong ah skang

L:ooohh.. myB dia bz ke.. da tukar num ke.. sapa tau..
A: aku tau dia marah aku..
L:laaaaa..kenapa pulak? A da buat apa kat E? ayoookkk!!!
A:hehehee... xde ape lah... dulu aku mmg nk ajak dia kawen..tp sebb dia sombong, aku kawen ngan org lain lah...hahahhaaa
L: A ni siyes ke main2? *pitam!!!*
A:ssyyhh...rahsia..jgn bgtau E (',~) hehheee
L:xtau la patot bgtau ke x?huhuhuu
A:nape?
L:benda lama..lagipun A da nk kawen..xperlu tau kott.. n dah xleh ubah pape..huhuhu
A:erkk... ap ni? cuba cite..
.
.
.
L:make it short..hmmm..myB A da salah bg hint kat E sampai E decide nk undur diri dari awal..huhuu
A:apa yang aku dah cakap ek?
L:abes kat sini je la A... A pon da nk kawen.. E pon rasanya da ada pakwe..semoga korang bahagia dengan pilihan korang ^^ n mayB bukan jodoh korang.. kalau dah bukan jodoh tu, korang kapel la 20 tahun pun,kan? =b hehehee

A: a'ah..btol2
L:juz nk pesan 1 je la kan? nnt pesan kat anak-cucu-cicit.. kalau nk ngorat anak dara orang, bila da komfem org tu single, xyah nk cakap kias2.. terus terang lg baik ^^
A:kau nk salahkan aku?
L:eehh...tak..juz nk cakap kenyataan.. alaaaa... da nk kawen kan? buat apa ingat benda lepas.
A:btol... ^^ anyway, thanks ah kau bgtau benda ni kat aku.. 
L:jgn pegi tanya E sudah... mampus saya kalau dia tau saya bgtau A ni =b hehehe
A:no worries (',~)

nota kaki:berkomunikasi dengan ramai orang boleh buatkan kita memahami diri kita sendiri.. apa kesilapan kita, apa kelemahan kita


Saturday, 2 July 2011

hati gua

apsal dok terngiang2 benda ni je 2-3 minggu ni?
xde maksud pape..juz rasa nk tergelak =b

hati gua bukan gua yang pegang
hati gua DIA yang pegang
lu nak hati gua
lu tanya dengan YANG KAT ATAS tu
lepas tu
lu mintak izin ngan mak bapak gua..
gua ikut saja ^^

cool eh? (',~)
like2!!!!
*gilo ko meroyan apo hang laili? -_-" *