aminkan doa saya ^^

2012: FINISHED MY MASTER BY MAY 2012

Saturday, 25 June 2011

HEPA- save the earth

mula2..
ternampak poster ni setiap kali nk masuk u-spot

memang terdetik,"eh.. macam best je..macam nk join..tp...hmmmm.. macam xde kawan nk ajak join 1x" =(
tetiba 1 hari tu, dapat mesej,

"semua felo diminta menghadiri HEPA-save the earth pada ........."
YEAYYYY!!!!! YIPPEE2!!!! ALHAMDULILLAH!!!
DIA dengar bisikan aku... ^^

so pg tadi, pagi2 buta lagi bangun n pegi bekpes kat pasat tani MAEPS (makan itu keutamaan dalam kehidupan =b) n lepas tu terus gerak g hutan simpan ayer hitam, puchong ^^

sangat best!!!! sebelum tu, lupa plak nk bgtau..rupa2 nya program ni lebih kurang macam family day utk pengetua2, pengurus dan felo2 kolej kat upm ni ^^ ramai budak2, mak bapak budak2 lagi la ramai =b hahhaa... 

actually, kitorang (pengurusan kolej 11) dah diberi tugas jaga bahagian sukaneka kanak2... yo2 je dalam meeting nak main teng2 la, konda kondi la, jan2 jala la.. banyak gila perancangan.. tp hari ni apa y jadi? tinggal colouring contest n kolaj alam sekitar je y jalan =b hahhaaa *pengadil sebok g main sukaneka org dewasa =b hahahaa*

lupa la nk amek gambar game td, tapi team kitorang (rumah kuning) menang game tarik tali (',~) wowaaweee!!!! hehehee.. *mungkin sebab TNC HEPA team kitorang, sbb tu dapat keistimewaan ckit =b ekekeke* TNC HEPA mmg sporting gila ah..1st time jumpa dia masa dia baru dilantik dulu mmg respek gila kat dia.. (nnt2 kalau saya rajin saya cite antara kesportingan dia tu =b hehehe)

ap2 pon, kami yang pegi 1 kete tadi dapat cabutan bertuah.. yeeehhaaaa!!!! ^^ alhamdulillah

saya jarang bertuah sebenarnya, tapi kalau dengan k.nad, saya mesti ter'tumpang' tuah dia 1x =b hehehe.. k.nad is the one yang ke 2 dari saya tu =)

chowww!!!! ^^

senarai impian jadi realiti

saya ini orang nya banyak berangan-angan..
saya ini orangnya terlalu banyak perancangan..
sampai kadang2 x terkejar, x terbuat..
dan dalam banyak2 angan2 n khayalan itu,
ada yang mengambil masa bertahun untuk menjadi kenyataan

ini gambar pertengahan bulan mei..
percutian dengan kawan2
kawan2 yang sama2 berhempas-pulas menggali ilmu
teman2 mengangis sama2
bila kami kena marah dengan pengetua, pengurus dan felo
semata2 kerana kerja2 kokurikulum yang kami semua gilakan
kami bukan mahukan nama atau penghargaan
cuma kami boleh jadi gila
kalau kami  x menyumbang apa2 =b

jadi
ini antara angan2 yang sudah jadi nyata
dalam percutian di sabah
17-22 Mei 2011 ^^





















Friday, 24 June 2011

teaser (',~)

*drum roll*
1....
2....
3.....












memperkenalkan.....
jeng....



jeng...






jeng...


(',~)
cik DBV *xtau nk letak nama ap lg =b *.... wooot2!!!!! (^^)
have a short glance (',~)

hehehee... adik saya la ni...amik gambar tah pape.. saya pon masih kompius dgn num plate dia =b hehehe

Wednesday, 22 June 2011

lalallaa.. lliliilii...lulululuuu

adeehhh..
bgn2 je sakit kepala..
banyak benda nk kena piK
banyak benda nak kena buat...huhuhhuu

harap ad kekuatan nak hadapi semua ni
pinjamkan aku kekuatanMu, tuhan

mungkin aku perlukan sedikit masa untuk diri sendiri

p/s: 
nasib baik ad sedikit berita baik... DBV 9296 xleh..da ada org amek.. DBV 7121 (',~) dalam kol 3 nnt dapat lah.. tp kat kg ^^ inche spongie saya wajibkan pencen lepas raya nnt =b hehehee.. alhamdulillah ^^

Tuesday, 21 June 2011

ramai tanya

many have been asking
"why u did that?"
but i dunno how to answer
because i've been keeping the answer for myself
for so long
except my truely-dearie friends
and those who open their eyes n mind
u'll see..

ya
saya tau saya kejam
tapi kamu xpernah tahu apa yang saya rasa
jangan paksa saya jawab lagi
boleh?
sebab saya xrasa saya mahu keruhkan lagi keadaan ini
biarlah apa y berlaku
setakat apa y berlaku selama ini sahaja
jangan tambah lagi
jangan korek lagi
boleh?
saya pohon jasa baik kamu

hanya disini saya mampu jawab
sebab saya tahu kamu2 semua x akan jumpa
dimana saya berkata2 sekarang..



saya hanya mahu jawab, "saya rasa terperangkap dalam ruang itu.. rasa keseorangan walau hakikatnya saya ad dia..jadi, saya rasa biarlah saya betul2 sendiri.. dari zahirnya kamu nampak KAMI..tapi hakikat sebenarnya   ialah d ruang itu ada AKU DAN DIA.. dalam 2 dunia.."

P/S:
saya x rasa y bertanya itu faham apa y saya rasa.. tp itu sahaja jawapan saya untuk setakat ini.. saya benci jadi hipokrit.. take me or leave me.. i'm fine..

video
sumber: tiub-awak

Saturday, 18 June 2011

kepada seorang kawan

maaf kawan..
aku buat ini kerana terpaksa..
kalau kau x aku anggap teman
xkan aku buat begini

kerana kau seorang teman
dan aku xmahu kehilangan kau
biarlah jarak ini
kembali merapatkan
berbanding yang dahulu
aku didepanmu
tapi rasaku
kau jauh beribu batu

engkau yang kugelar sahabat
terima kasih untuk semua
rasanya aku mampu
memadam semua igauan buruk
bila aku mula rasa
seolah aku xkenal
kau yang dulu

untuk kau
aku sanggup dipandang jelek
asalkan kau bahagia dengan jalanmu
aku harap kita bahagia dengan jalan ini

it's a short notice
i know...
because i really think  you don't ever bother to hear me now...

kau kena ingat... aku juga manusia.. bukan malaikat.. sampai satu tahap, aku memang dah tak mampu berlakon.. dan aku harap kau faham.. AKU BENCI JADI HIPOKRIT..

p/s: benci aku kalau kau rasa itu yang terbaik..

Saturday, 11 June 2011

it's not a sin of being single..

walaupon hanya selipar saya SEORANG, tapi saya bahagia dengan perjalanan saya  bersama selipar ini (hanya KAMI)
maaf, saya sangat terasa kalau ada kawan2 yang menyoal, kenapa saya masih sendiri... kamu ingat saya ke yang pilih jalan hidup begini.. even kalau soalan ini keluar dari mulut sahabat karib saya sendiri pon saya akan berkecil hati..hatta dari sepupu sepapat dan sedara mara..jadi..kamu yang baru sehari dua mengenali saya, jangan cuba2 untuk question saya dengan soalan cepu mas tu...

kalau saya lelaki, senang lah.. bila2 dah rasa bersedia nk pikul tanggung jawab, sape yang on time tu, kira on lah..senang,kan? saya ni pompuan... walaupon saya rasa dah bersedia dan tabung macam dah nak penuh, kalaupon saya ada sukakan seseorang, adat membataskan saya untuk bersuara... betul... kamu kata itu hanya adat.. bukan  agama... senanglah kamu untuk berkata, sebab kamu memang sudah ada dia... cuba kamu ada di tempat saya, senangkah untuk memendam rasa dan berpura2 bila bertemu?

setakat ini, saya bahagia dengan jalan yang diberikan DIA.. being a single is not a sin..it's  not even weird.. saya bebas dengan cara saya.. hanya perlu meminta izin dari desa.. mereka yang sangat memahami, xkan menghalang selagi x melanggar agama.... sedangkan kamu, meminta izin dari dia yang tiada kewajipan untuk kamu meminta izin darinya, sedangkan yang wajib di desa itu kamu abaikan... saya bukan mahu menyoal... cuma menyuarakan rasa tak puas hati saya.. bila saya disoal macam2, sedangkan dalam hati saya ada beribu lagi soalan yang saya pon nk question, tapi demi menjaga hati kamu, xpernah saya luahkan walau pun sepatah.. kan?
saya bahagia dengan jalan saya.. kamu siapa mahu menilai saya??

Thursday, 9 June 2011

lawak

hahahahaa... tetiba teringat dak kecik =b

situasi: tgh ajo buat keje skolah pendidikan islam
topik: rukun mandi wajib (da belaja ek masa kita darjah 3 zaman dulu? -_-")

CL          : baca betol2 apa yang dia tulis tu
dak kecik : mim..mim-->mem ba..alif-->ba ca-->ca =membaca 
CL          : *dasar pemalas nak ajar n xreti nak ajar jawi =b * 
                  membaca basmalah...
                  sunat ke wajib?
dak kecik : *muka blur xpaham apa2*
CL          : *dasar pemalas nak ajar sebab dok tengok movie disney + carik buku rujukan xjumpa -_- *
                  sunat
dak kecik: kenapa sunat? sunat tu yang macam aidil kena pakai kain pelikat tu ke?
CL         : bwahahahhaaaaa *gelak guling2*
                sunat tu ada 2 maksud..
                i-sunat yang macam aidil pakai kain pelikat tu
                ii- sunat yang kalau kita buat benda tu dapat pahala, kalau xbuat xberdosa ^^
                (muka tahan nk gelak guling2)


ini le budak kecik y kadang2 innocent tu =b hehehee

adik...u r very funny laaa =b hahahhaaaa.... now saya paham betapa innocent nya budak kecik...jgn kotori fikiran mereka dgn benda bukan2, ye (',~) hehehee

foot note:
i- aidil tu sepupu kitorang yang darjah 5 (kott =b)
ii- moral of da story; jangan nak mengada2 tunjuk rajin nak ajar budak kalau sendiri xleh nak concentrate =b hehhee

sumpah buruk gile kalau orang tua yang paling eksaited -_-"

Sunday, 5 June 2011

wedding pak cik bongsu


peeerrrggghhh!!!! penat gile!!!! rasanya balik kali ni paling berkualiti dalam kehidupan setakat ni...huhuhu...
meh kita tengok progres sepanjang (peeerrrrgghhh!!!! lama gila balik...huahuahuaaaa.... =b) 10 HARI:

  1. persiapan kahwin pak cik 
  2. dapat makan nasi tumpang yang da lama ngidam
  3. 9296 is coming soon (',~) hehehee
  4. dah register haji ^^ tahun 2039 -_-" uhuk3... longggg way to go...huhuhuu
hopefully lepas balik serdang esok, kehidupan research akan produktif seperti ini jugak..aminn.. ^^ i have to do what i have to do..ingat tu!!! 


oohh...terpandang jugak gambar2 kawin org2 y pernah disukai dan menyukai (kuang3).. entah la.. ada seguris rasa di hati ni...tapi still undefined... mungkin kah sedikit cemburu, tetapi masih tumpang gembira sebab diorang da jumpa dengan orang yang nak dikongsi segala cerita..sedangkan aku?? xpe lah...sabarlah hati.. mungkin kau tak sedia nak pikul semua tanggungjawab sebab tu DIA tak berikan lagi apa yang kau nak... ingat hati, grass looks greener on the other side...tapi 1x kau jejak ke padang rumput tu, mungkin semuanya hanya fatamorgana... nikmatilah hidup ni seadanya yang diberikan DIA ^^

Wednesday, 1 June 2011

dengg!!!

GILA!!!!

da tua kottt... nk ada crushed2 bagai...
sungguh!!!! GILA LA HOIII!!!

tapi kalo dah sengeh2 nampak 'org tu' virtually, apa namanya tu?

memang keje GILA -_-" huhuhuu